The New Barcelona Post – Art Destructiu

LINK:

L’art destructiu s’instal·la a una galeria de l’Eixample (thenewbarcelonapost.com)

 

 

Què tenen en comú el Palau de les Arts de València de Calatrava, amb una façana que es va començar a esquerdar, desprendre i bombar poc després d’haver-se acabat; l’Ecce Homo de Borja després de passar per les mans de Cecilia Jiménez, o la vergonyosa versió d’Angie, dels Rolling Stones, per Melendi?

Les tres són considerades com a Art Destructiu: “Una expressió artística inquietant, estranya i polèmica que proposa crear destruint”, explica Manoli Mansilla, coordinadora de la galeria Legax Art —331 del carrer Aragó— que des del 20 de maig fins al 25 de juliol exhibeix la col·lectiva La Ruïna Anticipadauna exposició que acosta al públic les últimes tendències d’aquest corrent artístic amb obres de Rafael Jiménez, Miquel Sabaté i Joan Vilacasas.

Xavier Grau, que  falleció a finales de Mayo, es uno de los representantes del expresionismo abstracto catalán y español.

Fundó un  grupo llamado TRAMA, en los años 70, muy discutido en según que aspectos, pero que “tramaban” contra la dictadura, en aquella época. Poca influencia política.

Sus pinturas abstractas tienen una fuerte carga de expresionismo y emotividad. Expresan emociones vitales, caos vitales y, a la vez, intenta transmitir serenidad. Admiraba a De Kooning, Guston y Gorky.

Su primera exposición individual tuvo lugar em 1979, en Madrid.

 

La obra de Xavier Grau se puede ver entre muchas colecciones, en  a la Fundació Juan March, l’Institut Valencià d’Arte Modern (IVAM), el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Museu d’Art Abstracte Espanyol de Conca, la Col·lecció d’Art Contemporani, de la Fundació “la Caixa” i al Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia.

 

 

 

 

 

 

About: *


Translate »

Warning: Undefined array key "eael_ext_toc_title_tag" in /srv/vhost/legaxart.com/home/html/wp/wp-content/plugins/essential-addons-for-elementor-lite/includes/Traits/Elements.php on line 526